| SEDKEY Yazılım Teknolojileri

Card Image

Enterprise Resource Planning, kısaca ERP, Türkçesi ile kurumsal kaynak planlaması; finans, insan kaynakları, üretim, tedarik zinciri, hizmetler, satın alma, satış gibi şirket içi birimlerin yürüttüğü temel iş süreçlerinin sağlıklı şekilde işlemesini sağlayan bir sistemdir. 

Temel olarak ERP sistemlerinin bir numaralı görevi, kaynakların kontrol edilmesi ve bunlara bağlı olarak yürütülen süreçlerin sağlıklı ilerlemesini sağlamaktır. ERP sistemleri; finans, muhasebe, insan kaynakları, satış, satın alma, lojistik ve tedarik zinciri noktalar üzerinde kontrol sağlar.

Satış birimi, müşteri siparişlerini ERP üzerinden yönetir. Lojistik birimi, ürünlerin teslim sürecini ERP üzerinden kontrol eder. Finans birimi, ödemeleri ERP sistemi üzerinden yönetir. Yönetim, tüm bu değişkenleri ERP üzerinden kontrol eder ve raporlar yeni kararları buna göre verir. ERP sitemlerinde raporlama ve maliyette bu veriler sayesinde anlam kazanarak şirket performansınızı ölçmenizi sağlar.

  • Finans ve muhasebe modülü, ERP sisteminin temelini oluşturur çünkü tüm muhasebe ve finans işlemleri bu modül üzerinden yönetilir.
  • İnsan kaynakları modülü sayesinde tüm personel giriş çıkış, bordrolama işlemleri ve izin işlemleri bu modül üzerinden yönetilir.
  • Tedarik modülü, şirketin ürünler üzerindeki kontrolünü sağlar. Siparişlerin zamanında teslimi için tedarik zinciri yüksek öneme sahiptir.
  • Satış modülü; tüm satış sürecini, öncesini ve sonrasını kontrol eder. Müşteri bazlı raporlar almanıza maliyet analizi yapmanıza ve en çok satılan ürünleri listelemenize ve sürecinizi yönetmenize destek olur.
  • Üretim modülü, tedarik edilmeyip şirket tarafından üretilen ve satılan ürünlerin kontrolünü sağlar. Lot kontrolleri, iş emri başlangıç, iş emri bitiş, üretilen ürünler ve fire miktarları, iş emirlerinde çalışan kişiler iş emrinde çalışan kalıplar gibi bilgilere bu modül sayesinde kolaylıkla erişebilirsiniz.
  • Lojistik modülü, tüm bu hareketlerin doğru zamanlama ile yapılmasını sağlar. 
  • Hizmet modülü sayesinde müşteri ilişkileri düzenlenir.
  • Ar-Ge ve mühendislik modülü ile şirket gelecek planlaması yapar.
  • Kurumsal varlık yönetimi modülü sayesinde şirket, var olan değerini korur.
  • Bakım modülü sayesinde bakımı gelen kalıplar veya makinaların takibi sağlanır, baskı adetleri ölçülebilir.

Söz konusu tüm bu modüller, şirketin kullanmakta olduğu ERP sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. ERP sisteminde bu modüllerin her biri ayrı değere ve öneme sahiptir. Her bir modül diğer modüller ile haberleşir ve yeni raporlar yeni tasarımlar ihtiyaca göre tasarlanabilir. Bu sayede tüm süreçleriniz sağlıklı bir şekilde yönetilir ve maliyet analizi de yapabilirsiniz.


Bizimle Hemen İletişime Geçin!

ERP Süreçlerinizi İyileştirin!

Sitelerinizi yeniden inşa edin!